Всичко това е неприятно, то се знае. Но… Българското външно министерство

...
Всичко това е неприятно, то се знае. Но… Българското външно министерство
Коментари Харесай

„Сини“ ултраси като нищо са крещяли „Тук е България“ и „Цигани“ в Скопие. Знаем си ги, нали?

Всичко това е неприятно, то се знае.

 

Но… Българското външно министерство изрази неодобрение от случилото се. Страна заеха и политици, осъждайки дейностите на македонските управляващи. Обвиниха ги, че това е продължение на нападателната политика по отношение на България.

 

Македонски медии обаче настояват, родните почитатели крещяли пред стадиона и в него „ Това е България “ и „ Цигани “. Дали изключваме от буйната ни агитка някои екземпляри да се ревали тъкмо сходни неща? Не сме ли виждали, чували и търпели изстъпленията на хора освен от „ сините “ последователи, които с ненаситност влизат в ръкопашни битки между тях, а не рядко и с полицията. Не употребяват ли български партии и управници футболни агитки за активиране на митинги или за контрапротести?

 

Не бяха ли видяни лица от известната „ София-Запад “ в конфликти и провокации по време на митингите през 2020 година?

 

Не участваха ли български футболни ултраси в кървави сбивания в Словакия?  А в Гърция?

 

Защо незабавно сме склонни да назоваваме нашите жертви, а другите отговорни за всичко?

Забравихте ли, че УЕФА наказа България поради расистки скандал по време на мача с Англия през 2019 година, когато англичаните ни отвяха с 6:0?

 

Нима не знаем, че публиката на стадионите ни е рехава, тъй като доста хора не желаят да попаднат – още повече техните деца – в разправиите и безредиците, дело на хулигани, забулващи своята експанзия под лозунги в поддръжка на един или различен футболен клуб? Нима е загадка, че членове на някои от най-шумните агитки се занимават с разпространяване на дрога и други противозаконни действия?

 

Може да сме повече от скромни във футболните ни благоприятни условия, само че във повдигането на виканица сме царе.

 

Може немалка част от българските почитатели да се е държала възпитано, само че сигурно е имало и „ неуправляеми снаряди “…

 

Вероятно и македонците имат виновност за конфликтите в Скопие. И там ги има същите идиоти като нашите, които могат да съсипят всяко спортно събитие и да го трансфорат в част от престъпната хроника. Също и в политическа говорилня със съмнителни качества.

 

Което потвърждава какво? Че в действителност сме една кръв…

 

Йордан Стоянов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР